Kim jesteśmy

UP Lublin – Zespół skrojony na miarę: specjaliści w zakresie chowu brojlera kurzego i jakości mięsa drobiowego. AdiFeed- lider w opracowywaniu i produkcji fitobiotyków dla zwierząt.

Kluczowy dla projektu etap testów nowego produktu fitobiotycznego odbył się na fermie należącej do UP Lublin. Całość badań nadzorował i wykonywał zespół prof. dr hab. Justyny Batkowskiej. W skład zespołu wchodzą naukowcy związani m.in. z Zakładem Doskonalenia Zwierząt i Drobiarstwa Zakład Doskonalenia Zwierząt i Drobiarstwa (up.lublin.pl). To wysokiej klasy specjaliści, którzy od lat biorą udział w projektach naukowych, licznych badaniach i regularnie publikują ich wyniki. Wspierani są przez zespół dr hab. inż. Małgorzata Karwowska, prof. uczelni z Zakład Technologii Mięsa i Zarządzania Jakością Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, który odpowiada za przeprowadzenie szczegółowych badań surowca pozyskanego zarówno z fermy testowej, jak i Fermy Podolany. Wielokierunkowe badania prowadzone przez wspomniane zespoły pozwoliły nie tylko na rzetelne wykonanie obserwacji, dogłębną analizę nie tylko otrzymanych wyników, ale przede wszystkim na efektywną pracę nad nowym dodatkiem fitobiotycznym. Oba zespoły zaangażowane są nie tylko w etap związany z testem nowego produktu na fermie należącej do UP Lublin, ale także w szereg badań i obserwacji jakie prowadzone są w kolejnych etapach związanych z opracowaniem najbardziej optymalnej receptury produktu. To także aktywna rola w kluczowych momentach testów produktu i całych programów odchowu na Fermie Podolany. Należy podkreślić, że zaangażowani w projekt naukowcy, to wysokiej klasy specjaliśc w swoich dziedzinachi, którzy od lat biorą udział w projektach naukowych, licznych badaniach i regularnie publikują ich wyniki.

AdiFeed- lider w opracowywaniu i produkcji fitobiotyków dla zwierząt.

Od 2007 roku tworzy rynek eubiotyków w Polsce i na świecie. Celem firmy jest ograniczenie, a gdzie jest to możliwe, wręcz wyeliminowanie antybiotyków z produkcji żywności. Misją z kolei jest ochrona zdrowie przyszłych pokoleń poprzez ograniczenie stosowania antybiotyków w produkcji żywności i wdrażanie praktyk zrównoważonego rozwoju. Marka AdiFeed rozpoznawana jest niemal na całym świecie.  W tworzenie i testy nowych produktów zaangażowani są najlepsi specjaliści w branży. Produkty te wyróżniają się nie tylko wysoką skutecznością i bezpieczeństwem, ale przede wszystkim najwyższej jakości surowcami. Wysoka jakość i bezpieczeństwo produkcji i produktów potwierdzona najbardziej wymagającymi certyfikatami jakości. AdiFeed to nie tylko produkty dla zwierząt, to także popularyzacja wiedzy w zakresie fitobiotyków u ludzi i zwierząt.

Ferma Podolany to największa ferma brojlera kurzego należąca do grupy KPS Food Jarosława Krzyżanowskiego. To także jedna z największych (9 budynków, z których największe mają powierzchnię prawie 4300m2) i najnowocześniejszych ferm tego typu w Polsce. Położona jest w południowo-wschodniej części Mazowsza, nieopodal Lipska. Brak sąsiedztwa innych ferm, sąsiedztwo pól i lasów, doskonała bioasekuracja, nowoczesne technologie wspierające zrównoważoną produkcję i wykwalifikowana załoga pod kierownictwem Agnieszki Tracz to składowe sukcesu tej fermy. Ferma ta spełnia wymagania najbardziej wymagających klientów takich jak KFC czy McDonald`s. To właśnie tutaj odbywają się chowu testowe z wykorzystaniem istniejących już w portfolio AdiFeed produktów. To tu po raz pierwszy, na dużą skalę zostaną wykorzystane nowe technologie i produkty fitobiotyczne. Nad całością testów czuwa kierownik całego projektu dr Karolina Chodkowska, lekarz weterynarii i naukowiec.

Ferma Podolany- jedna z najnowocześniejszych i największych ferm brojlera w Polsce

H. Różański – uznany autorytet w zakresie ziołolecznictwa i zielarstwa.

Niekwestionowany autorytet w zakresie zielarstwa i ziołolecznictwa. Autor i współautor 116 publikacji naukowych oraz ponad 80 publikacji popularnonaukowych. Wykładowca m.in. PANS w Krośnie. Zakres badań naukowych: towaroznawstwo zielarskie, farmakognozja, biologia farmaceutyczna, chemotaksonomia, botanika, fitotoksykologia, fitofarmakologia, historia nauk biologicznych i medycznych, technologia żywności. Konsultant i doradca naukowy wielu firm farmaceutycznych, spożywczych i kosmetycznych. Współautor 7 zgłoszeń patentowych.